Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@07:36:50 GMT

اماکن خنک تهران در این گرمای زیاد تابستان!

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۵۷۷۳

اماکن خنک تهران در این گرمای زیاد تابستان!

امسال تابستان بسیار گرمی را تجربه می کنیم مخصوصا در این چند هفته اخیر که دما واقعا بالا رفته است .پس باید به فکر یک مکان خنک بود! عکاس قاجاری رو‌بروی منظره ایستاد تا تهران و کوهش را در یک قاب ثبت کند. به البرز گفت بخند تا عکست خوب بیفتد و کوه خندید تا روی گونه دماوند، چال بیافتد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ این چال‌ها هنوز هم هستند و حتی در این تابستان داغ می‌توان در خنکای برفاب آنها از سرما لرزید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چال‌ها هنوز هستند و در هر جای البرز یک اسم دارند، از توچال و پلنگ چال گرفته تا کلک چال و پیازچال، اما در این روزهای گرم تموز، فقط و فقط امید به دیدن برف و تجربه فرو کردن صورت‌های برافروخته از گرما را در توچال می‌توانید تجربه کنید.

توچال دقیقا چیست؟

اگر از تهران با یک نردبان به سمت آسمان بروید، نردبان تان باید بیش از سه هزار پله با فاصله یک متر داشته باشد تا جایی که می‌ایستید به ارتفاع توچال نزدیک شود. توچال یکی از قله‌های البرز است که در دامنه جنوبی آن قرار گرفته و کوه تهرانی‌ها به حساب می‌آید و به همین خاطر،

نه فقط در سفرنامه‌های تاریخی، بلکه حتی همین امروز هم وقتی توریستی به ایران می‌آید، جا می‌خورد از این که در ذل گرمای چهل و چند درجه‌ای تهران، می‌شود برف هم پیدا کرد. این روزها اما به خاطر گرمای بیش از حد و بی سابقه، برف‌های توچال عقب کشیده اند و لای چال‌های همیشه در سایه البرز پنهان شده‌اند.

پس تصور تجربه یک روز برفی را کنار بگذارید و به گشت و گذار در کوهی با دمای نزدیک به صفر درجه و رگه‌های برف و برفاب در شیارهای بین کوه بسنده کنید.

خانه برف کجاست؟

راه‌های رسیدن به توچال یکی دوتا نیست، اما بستگی به این دارد که از کجای تهران بخواهید بروید به این قله سربرافراشته به آسمان. مثلا می‌شود از دربند رفت که رایج‌ترین مسیر است و بعد از کمی‌پیاده روی به «شیرپلا» و «سیاه سنگ» می‌رسید و اندکی بعد، توچال روبروی‌تان قرار می‌گیرد.

می‌شود از ولنجک هم رفت، ولنجک و دربند، برای آنهایی که اهل مترو و بی‌آر‌تی هستند، بهترین مسیرهاست. کافی است همان ابتدای ولنجک از بی آر تی پیاده شوید و با یکی دو کورس تاکسی یا مینی بوس، خودتان را به تله کابین برسانید. از آنجا به بعد، تله کابین شما را تا نزدیکی‌های قله می‌برد.

درکه هم مسیر بدی نیست، خصوصا اگر فارغ از دیدن برف، اهل طبیعت‌گردی هم باشید و بخواهید سر راه، یکی، دو پرنده کوهستانی هم ببینید. این مسیر شما را به پناهگاه قدیمی‌پلنگ چال می‌برد، از آنجا به ایستگاه پنجم تله کابین می‌روید، بعد ایستگاه هفتم و آنجا می‌توانید منتظر دیدن قله پر برف باشید. می‌ماند دو راه دیگر؛ راه اول، راه جدیدی است به نسبت.

از آن سوی پارک جمشیدیه، باید راهی کلک چال شوید، دره و قله پیازچال را رد کنید و اگر طالب رفتن از قدیمی‌ترین راه دسترسی به توچال هستید، باید بروید به دربند اما به جای مسیر شیرپلا، از دوراهی اوسون راه‌تان را جدا کنید. اسپیدکمر که یکی از قدیمی‌ترین جان پناه‌های البرز است در این مسیر قرار گرفته و بعد از کمی‌استراحت در این پناهگاه می‌توانید راهی قله شوید.

چشم اندازی بدون برف

بسیاری از جاذبه‌های توریستی و گردشگری که به ما پیشنهاد می‌شوند، در عین زرق و برق و دادار دودور، چنگی به دل نمی‌زنند، خصوصا وقتی که بر اساس همین راهنماهای گردشگری، ایل و طایفه‌ای را راضی می‌کنیم قدم در راه نادیدنی‌ها بگذارند.

پس بگذارید بگوییم در توچال چه چیزی انتظارتان را می‌کشد و اگر شما هم به این فهرست، چیزی اضافه کردید، بگذارید به حساب کشف خودتان. طبعا قدیمی‌ترین سازه اینجا، همان تله کابین توچال است که بهمن باتمانقلیچ کار ساخت آن را درست چهارسال قبل از انقلاب شروع کرد، اما پروژه رسما در سال 57 افتتاح شد.

باتمانقلیچ که با دربار سروسر داشت و پروژه‌های ساخت و ساز بزرگ را مدیریت می‌کرد، برای مسافرانی که از جنوب به شمال تهران راهی بودند کیسه دوخته بود و اگر خاطرتان مانده باشد، هتل زیر پل سیدخندان که تا همین چند سال پیش، مخروبه‌اش هنوز باقی بود، در اختیار وی بود.

غیر از تله کابین و جان‌پناه‌ها و رستوران‌های بین راهی، هتل هایی هم در مسیرتان هست و البته عمارت هایی که بیشتر ویلاهای دوره پهلوی به حساب می‌آیند و ییلاق اعیان آن زمان بوده‌اند و الان سرنوشت‌شان مثل همین برف در حال آب شدن است.

یک تفریح نه چندان گران

دیدن عکس آدم‌هایی که با کاپشن‌های خلبانی و عینک‌های آن‌چنانی در حال اسکی سواری در توچال هستند، بیننده را نگران می‌کند که پیشنهاد تابستان‌گردی ما، خیلی گران تر از جیب اوست، اما این فقط یک روی سکه توچال است. صبح خیلی زود بیدار شوید و یک خط بی آرتی سوار شوید به سمت ولنجک یا تجریش و از آنجا سوار مینی‌بوس شوید تا پای تله کابین.

تا اینجا زیر پنج هزار تومان هزینه داشته‌اید، می‌ماند تله کابین که هزینه هایش متنوع است، مثلا اگر یک بلیت رفت و برگشت از ایستگاه یک به هفت و برعکس بگیرید، کمتر از 50 هزارتومان هزینه دارد و اگر تعداد همراه‌های‌تان زیاد باشد، تخفیف هم می‌گیرید.

پس تا حالا فقط 40 تومان هزینه کرده اید. حالا دم قله و روی برف‌ها بنشینید و ناهاری را که با خود آورده‌اید نوش جان کنید و مطمئن باشید که قبل از فرورفتن خورشید باید برگردید؛ چون سرمای قله چندان مهمان نواز نیست.

در برگشت

دست‌های‌تان در برگشت، حتما به خارش خواهد افتاد؛ چون اختلاف دمای بین قله و شهر، آب پوست را جذب می‌کند. در حالی که کرم مرطوب کننده می‌زنید و با تله کابین راه برگشت را پیش گرفته‌اید، برگردید و آخرین تصویر را از توچال ببینید؛

قله‌ای که کم کم در حال فرورفتن در مه و غبار شامگاهی است و بعید نیست که آبستن بارشی تازه باشد. این تصویر، همان تصویر عکاس قاجاری است که خواست کوه تهران را در بلندای خود شهر به ثبت برساند. این همان تصویری است که با چشم و دل ما ایرانی‌ها آشناست؛

تصویری که روی اسکناس‌های‌مان نقش بسته، تصویری که انگار رویای مردم سودا زده از گرماست؛ تصویر دیدن برف، سبکی، آرامش و سکوت قله.

دماوند در قبله

140 کیلومتر آن طرف‌تر از تهران در حال ذوب شدن، ییلاقاتی هستند که یک ساعت بدون کاپشن نمی‌توانید در آنها بایستید؛ مثلا جنگل الیمستان که از جنگل‌های معروف ایران است. برای رفتن باید در جاده هراز دنبال تابلوهای روستای لهاش بگردید که امامزاده‌ای هم در خود دارد.

آنجا به سمت جاده خاکی مارپیچی می‌روید و بعد از عبور از کشتارگاه طیور و دام، چند کیلومتری در جنگل راه تان را ادامه می‌دهید. اگر اهل کوه نوردی هستید، تابلوی کوچکی به شما شروع جنگل الیمستان را نشان می‌دهد.

اگر هم اهل کوه و پیاده روی نیستید، می‌توانید با اهل و عیال راهی روستای لهاش شوید و نرسیده به روستا، در کمپی که کنار جاده است، یک شب را در دل طبیعت به روز برسانید. هوا در بعداز ظهر تغییر دمای شدیدی دارد و بعید نیست که شبنم‌های روی گل‌ها، در واپسین ساعات شب یخ بزنند.

تمام اینها اما ارزش ماندن در لهاش را دارد؛ چرا که این نقطه از معدود نقاطی است که می‌توانید دماند را از زاویه دیگری ببینید؛ قله‌ای که این بار نه در شمال جغرافیایی، بلکه در قبله قرار گرفته و نوک پر دود آن، تمام منظره روستای لهاش است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جاده دماوند رفت و برگشت ساخت و ساز طبیعت تله کابین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟

بالابرهای هیدورلیکی، دستگاه هایی هستند که برای حمل بار و افراد در طول طبقات ساختمان و اماکن مختلف، کاربرد دارند. این دستگاه از نیروی ایجاد شده توسط فشار سیال یا روغن هیدرولیک درون سیلندر، برای کار کردن استفاده می کند. با فشار سیال داخل سیلندر، پیستون به حرکت در می آید و جک های متصل به کابین بالابر به سمت بالا رانده می شوند. بالابر هیدرولیکی با توجه به ویژگی ها و عملکردی که دارد، در محیط های مختلف صنعتی، انبارها، کارگاه های ساختمانی، مجتمع های تجاری، مسکونی و بسیاری دیگر از اماکن، استفاده می شود. این مطلب توسط شرکت ژیار صنعت آماده شده است تا کاربردهای بالابر هیدرولیکی را در کسب و کارهای مختلف بررسی کند. لطفا همراه باشید.

بالابر هیدرولیکی چیست و عملکرد آن چگونه است؟

بالابر هیدرولیکی را می توانیم نوعی آسانسور بالابر بدانیم که دوام بسیار بالایی دارد. این دستگاه بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته می شود و عملکرد فوق‌العاده ای دارد. افراد در کسب و کارهای مختلف می توانند مطابق با نیازشان از بالابر هیدرولیکی استفاده کنند و از آن برای جابجا کردن لوازم و اشیاء مختلف، بهره ببرند.

بالابر هیدرولیکی در بسیاری از محیط های صنعتی مانند کارخانه ها، ساخت و ساز ساختمان، صنعت حمل و نقل و ... کاربرد دارد و برای راه‌اندازی ماشین آلات سنگین و یا حرکت و بلند کردن اشیاء سنگین همچون خودرو، استفاده می شود. در واقع، کاربرد این بالابر در صنایعی است که نیاز به انتقال بار به ارتفاع زیاد می باشد و با کمک آن به راحتی می توان افراد و محموله ها را بالا و پایین آورد.

انواع بالابر هیدرولیک

بالابر هیدرولیکی دارای انواع مختلفی است و کارفرمایان در کسب و کار خود باید متناسب با کاری که قرار است با بالابر انجام دهند، نوع مناسب آن را تهیه کنند. انواع بالابر هیدرولیکی به شرح زیر هستند :

جک در کنار

بالابر هیدرولیکی جک در کنار با استفاده از جک هایی که در کنار آن نصب شده است، کار می کند. اگر ظرفیت کابین کم باشد، این بالابر با یک جک در کنار کار می کند اما در صورتی که ظرفیت کابین زیاد باشد، دو جک در کنار بالابر تعبیه می شوند. از بالابر جک در کنار در محیط های صنعتی و کسب و کارهای زیادی استفاده می شود.

جک در زیر

نوع دیگر از بالابر هیدرولیکی به صورت جک در زیر است که بیشترین کاربرد را برای جابجایی بار با ظرفیت های بالا دارد از این رو، مناسب استفاده در صنایع سنگین مانند صنعت خودروسازی می باشد. در این مدل بالابر، جک از زیر به کابین متصل است و جک ها، اتصال مستقیمی به کابین دارند.

بالابر قیچی

بالابر هیدرولیکی قیچی دارای بازوهایی است که حرکت آنها حین جابجایی سکو یا کابین، شبیه به قیچی می باشد. جک های این مدل بالابر، حرکات نسبتا کمی دارند و با حرکتی که دارند، بازوهای قیچی را جابجا می کنند. نیروی جک ها به وسیله حرکات و آرایش بازوها، هدایت می شود تا سکو یا کابین بتواند به سمت بالا یا پایین برود.

بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟

پیش از پاسخ به این سؤال که بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است، لازم بود با این نوع بالابر و انواع آن آشنا شوید تا بتوانید بالابر مناسب برای کسب و کارتان تهیه کنید. در این بخش، کاربردهای مختلف بالابر هیدرولیکی را بررسی می کنیم :

بالابر هیدرولیک خانگی

نوعی از بالابر هیدرولیکی در ابعاد کوچک‌تر و با طراحی ساده‌تر، برای منازل مسکونی کارایی دارد و کاربرد آن، حمل افراد میان طبقات مختلف ساختمان می باشد. این مدل بالابر می تواند جایگزینی برای آسانسور در ساختمان ها باشد.

رستوران ها و غذاخوری ها

از کاربردهای بالابر هیدرولیکی در رستوران ها، تالارها و مراکز پخش غذاست. این دستگاه به سهولت و سرعت جابجایی بار و غذا در ساختمان کمک می کند. وزن قابل تحمل توسط بالابر هیدرولیکی رستورانی بستگی به نوع طراحی و کیفیت ساخت آن دارد.

مغازه و فروشگاه های مواد غذایی

از موارد کاربرد بالابر هیدرولیکی در فروشگاه های مواد غذایی و مغازه هاست. با این دستگاه تولیدی توسط شرکت ژیار صنعت می توان اجناس مغازه را به راحتی در طبقات مختلف فروشگاه جابجا کرد.

کارخانجات و مراکز صنعتی

بیشترین کاربرد بالابر هیدرولیکی در کارخانجات می باشد. در این مراکز صنعتی و همچنین کارگاه ها، حجم زیادی از بارهای سنگین در طول روز نیاز به جابجایی دارند که با نصب بالابر هیدرولیکی، می توان بارها را با سرعت بیشتری جابجا کرد. بالابر هیدرولیکی کارخانه دارای طراحی ساده ای است و همین طراحی ساده آن باعث استفاده آسان از بالابر شده است.

انبارهای نگهداری کالا

در اکثر مشاغل و واحدهای تولیدی، انبارها وجود دارند مثل انبار یک فروشگاه یا انبارهای بزرگی که محل ذخیره‌سازی انواع کالاها هستند. حمل بار توسط افراد در انبارها می تواند زمان بر و پر خسارت باشد به همین دلیل از بسیاری از انباردارها از بالابر هیدرولیکی برای جابجا کردن بار استفاده می کنند.

تعمیرات و نگهداری هواپیما

کاربرد دیگر بالابر هیدرولیکی برای تعمیرات و نگهداری از هوایپماست. تکنسین ها و مهندسین با کمک بالابر هیدرولیکی می توانند دسترسی آسان تر و سریع تری به بخش های مختلف هواپیما داشته باشند و تعمیرات را انجام دهند.

نمایشگاه ها و تعمیرات خودرو

از بالابر هیدرولیکی در نمایشگاه ها و تعمیرگاه های خودرو هم استفاده می شود و یکی از کاربردهای اصلی این بالابر، در این مراکز می باشد. بالابر در پارکینگ ها و نمایشگاه ها، برای جابجایی سریع تر و راحت تر استفاده می شود تا فضای بیشتری برای نگهداری و پارک خودروها، فراهم شود.

صنعت ساختمان سازی و تعمیرات ساختمان

در صنعت ساختمان سازی و تعمیرات ساختمان، نیاز به بالابری است که با کمک آن بتوان مصالح را به راحتی در طبقات مختلف ساختمان جابجا کرد. بالابر هیدرولیکی در این صنعت هم کاربرد دارد همچنین برای تعویض لامپ ها، نماکاری ساختمان، نصب پنجره ها، بازسازی ساختمان، نصب تابلوهای تبلیغاتی و ... از این بالابر استفاده می شود.

کاربرد در نیروگاه ها، پالایشگاه ها و صنایع نفت و گاز

بالابر هیدرولیکی در صنایع نفت و گاز، پالایشگاه ها و نیروگاه ها نیز استفاده گسترده ای دارد و برای حمل مواد و فروارده های نفتی از آن استفاده می شود.

بیمارستان ها و مراکز درمانی

از دیگر کاربردهای بالابر هیدرولیکی در کسب و کارهای مختلف می توانیم به استفاده در بیمارستان ها و مراکز درمانی اشاره کنیم و برای جابجایی تخت ها و برانکاردهای حامل بیماران، کاربرد دارد. با وجود این بالابر، جابجا کردن بیماران در بیمارستان به سهولت انجام می گیرد.

قیمت و خرید بالابر هیدرولیکی از فروشگاه ژیار صنعت ماهور

بالابر هیدرولیکی، کاربردهای گسترده ای در کسب و کارهای مختلف دارد که در این مطلب شرح دادیم. این دستگاه ایمنی بالایی را برای حمل بار و افراد فراهم می کند، عملکرد سریع دارد، قیمت آن مقرون به صرفه است و نیاز به حداقل فضا و عمق چاله دارد. اگر شما هم در کسب و کار خود نیاز به یک بالابر هیدرولیکی دارید، می توانید برای خرید بالابر از طریق شرکت تخصصی ژیار صنعت به آدرس اینترنتی dockleveler.ir اقدام کنید. این شرکت با کمک گرفتن از مهندسین مجرب، انواع بالابر را با کیفیت تضمینی و قیمت مناسب، عرضه می کند.

اطلاعات تماس: 02191097275 ، 02155348810 ، 09129408426

دیگر خبرها

  • (ویدئو) گرمای بی‌سابقه و خونخواری حیوانات یک باغ وحش!
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • کلنگ‌زنی احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو در روز افتتاح هتل ۲ ستاره در ارومیه
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • گرمای شدید و اعلام وضع اضطراری در جنوب آسیا
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند