Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - پریسا نوری: به بهانه این اشتراکات در آستانه فرارسیدن نوروز به سفارت هند رفتیم و با «گددام دارمندرا» دیپلمات ارشد و سفیر این کشور در تهران درباره نوروز گفت‌وگو کردیم. دارمندرا ۲ دوره سفیر هند در ایران بوده و فارسی را دست و پاشکسته و سؤالات ما را کمابیش متوجه می‌شود، اما به انگلیسی پاسخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای سفــــیر ابتــدای صحبت‌هایش به زبان فارسی و انگلیسی عید نوروز را پیشاپیش به ایرانی‌ها تبریک می‌گوید و با تأکید بر اینکه اشتراکات زیادی بین فرهنگ و سنت‌های ایرانیان و هندی‌ها وجود دارد از سنت نوروز میان پارسیان و ایرانیان هندوستان این‌طور می‌گوید: «مراسم سال نو ایرانی با نام نوروز در ۲ ایالت گجرئت و ماهاراشترا برپا می‌شود و مردم در این ایالت‌ها با تهیه لباس‌های نو، خانه‌تکانی، پختن شیرینی‌های مخصوص عید و تزیین خانه و محله به استقبال نوروز و سپس در روز عید با برگزاری جشن و شادمانی به دید و بازدید اقوام و فامیل می‌روند.»

دیپلمات ارشد هند که معتقد است نوروز امسال اهمیت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته دارد می‌گوید: «نوروز امسال مصادف است با ورود به قرن جدید، یعنی قرن پانزدهم هجری شمسی و اهمیتش بیشتر است. ما امسال هم به رسم هر ساله از چند روز مانده به نوروز سفره هفت‌سین را در ورودی سفارت هند می‌چینیم و به انتظار آمدن بهار می‌نشینیم.»

 قدم زدن در خیابان ولی‌عصر(عج) برایم خوشایند است

دیپلمات هندی در اوقات فراغت اهل خانه‌نشینی یا سفارت‌نشینی نیست و ترجیح می‌دهد کوه برود یا در شهر گردش کند. او با لذت از کوهنوردی و به‌ویژه توچال‌نوردی برایمان می‌گوید: «کوه‌ توچال پشت خانه ماست و فقط ۱۰ دقیقه طول می‌کشد که از خانه به کوه برسم. روز سیزه‌به‌در و بیشتر روزهای تعطیل با همسرم به توچال می‌رویم و از اینکه از آن بالا منظره تهران را تماشا کنیم لذت می‌بریم. عاشق قدم زدن در خیابان ولی‌عصر(عج) هم هستم؛ پیاده‌روی در این خیابان را که دوطرفش درخت و در جوی آن آب جاری است برایم خوشایند است. بازار تجریش و بازار تهران هم بافت سنتی و زیبایی دارند. گاهی به اینجا هم سر می‌زنم. حرف‌های مردم را متوجه می‌شوم و با آنها حرف می‌زنم. مردم برخوردی گرم و صمیمی دارند و کنجکاوند که بدانند از کجا آمده‌ام.»

 در نوروز هیچ کجا تهران نمی‌شود

آقای سفیر که علاوه بر تهران به خیلی از شهرهای ایران سفر کرده است می‌گوید: «در نوروز هیچ جا تهران نمی‌شود» و ادامه می‌دهد: «شیراز، اصفهان، چابهار، بندرعباس، یزد و شهرهای شمالی را دیده‌ام، اما تهران ویژگی خاصی دارد. یک شهرچهارفصل است که زمستان برف دارد و در تابستان هوا گرم و خشک است. برایم جالب است که از همه جای این شهر می‌شود کوه را دید. من معمولاً نوروز را در تهران می‌گذرانم. چون در این روزها بسیاری از شهرهای ایران به‌خصوص شمال شلوغ اما تهران از همیشه خلوت‌تر است و هوایش خیلی تمیز می‌شود.»

عاشق قرمه سبزی هستم

این دیپلمات هندی از اینکه به‌عنوان سفیر در ایران زندگی می‌کند خیلی خوشحال است و ایران را خانه دومش می‌داند. او می‌گوید: «هند و ایران اشتراکات زیادی دارند. وقتی یک ایرانی در هند زندگی می‌کند یا یک هندی به ایران می‌آید احساس غریبی نمی‌کند. آداب و فرهنگ مردم تهران و دهلی شباهت‌های بسیاری دارند.» او با خنده ادامه می‌دهد: «البته یک تفاوت بزرگ در فرهنگ غذایی داریم؛ غذاهای ما خیلی تند است و شاید ایرانی‌ها دوست نداشته باشند، اما من عاشق غذاهای ایرانی به‌ویژه قرمه‌سبزی هستم.»

اطلاعات فوری

 گددام دارمندرا

تولد: ۱۹۶۴

سفیر هند در ایران از سال ۱۳۹۷ تاکنون و دبیر دوم سفارت هند در تهران (مارس ۱۹۹۲ تا مارس ۱۹۹۴)

کد خبر 664492 برچسب‌ها فرهنگ هند نوروز خیابان سفیر - سفارتخانه - سفارت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ هند نوروز خیابان سفیر سفارتخانه سفارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۳۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل

به گزارش تابناک، بنابر  اعلام حسن علی بخشی، سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج نفر از صیادان بازداشتی بلوچ در  این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران در این رابطه ‌گفته است: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

 

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • یاد مرحوم هادی نوروزی در بازی پرسپولیس - سپاهان زنده شد +فیلم
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از سیشل
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • باشگاه گل‌گهر اولین سفیر و حامی اهدای عضو در فوتبال ایران