Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای شورا در سیصد و دهمین جلسه شورا طرح «الزام شهرداری تهران به حفظ میراث طبیعی در بخشی از اراضی حریم جنوبی رشته کوه توچال» را بررسی نموده و تاکید کردند که بررسی این طرح با در نظر گرفتن بخش های دیگری از میراث طبیعی پایتخت به جلسه بعدی موکول شود.

به گزارش برنا؛ در جریان سیصد و دهمین جلسه شورا، طرح «الزام شهرداری تهران به حفظ میراث طبیعی در بخشی از اراضی حریم جنوبی رشته کوه توچال» توسط زهرا صدراعظم نوری ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدر اعظم نوری در این خصوص تشریح کرد: یکی از طرح‌های خوبی که با رویکرد محیط زیستی به تصویب رسید، طرح الزام شهرداری تهران به حفظ میراث طبیعی در بخشی از اراضی حریم جنوبی رشته کوه توچال بود که با یک فوریت تصویب شد و در دو کمیسیون شهرسازی و سلامت بررسی شد.

او افزود: باید از هرآنچه در شهر تهران با عنوان میراث طبیعی داریم صیانت کنیم و این طرح در همین راستا است و یکی دیگر از اهداف این طرح جلوگیری از تصرفات غیر قانونی است. خود طرح ناظر بر محدوده‎هایی در ارتفاعات ۱۸۰۰ تا ۲۳۰۰ متر مجاور بافت شهری است. همچنین پوشش گیاهی ارزشمندی دارد و در کل مجموعه گردشگری توچال از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا ادامه داد: در این ماده واحده با هدف حفاظت کارآمد از ذخیار محیط زیستی رشته کوه توچال و بهره مندی شهروندان از طبیعت بکر  و جلوگیری از تصرفات غیر قانونی، شهرداری موظف است بر اساس طرح راهبردی حریم با همکاری سازمان‎های ذیربط نسبت به حفاظت از حوزه آبریز گلابدره و محدوده بند یخچال الزام شده است.

تبصره یک: شهرداری تهران موظف است در راستای حفاظت کارآمد از ذخایر طبیعی با همکاری سازمان‎های ذی‎ربط و در چارچوب اسناد بالادستی نسبت به تدوین سند حفاظت که مبتنی بر انجام هیچگونه دخالت شهری نیست و تهیه طرح‎های موضعی ظرف مدت سه ما از زمان تصویب اقدام و برنامه عملیاتی را تهیه و ابلاغ کند.

تبصره2: شهرداری تهران مسئولیت اجرای برنامه عملیاتی حفاظت از محدوده‌های مذکور را برعده خواهد داشت و مکلف است سازوکار حفاظتی را با امکانات نوین فراهم کند.

سید حسن رسولی در مقام مخالف اظهار کرد: از بابت چارچوب های قانونی مخالفم چرا که به طور مشخص منابع طبیعی و سایر اموالی که جزو متعلق به دولت اسلامیست حسب قانون اساسی، چنانچه خارج از محدوده قانونی شهرها باشد، نمایندگی مالکیت دولت بر این عرصه‎ها متوجه جهاد کشاورزی و سازمان جنگل‎ها و مراتع کشور است.

رسولی ادامه داد: در صورت توسعه شهرها و ملحق شدن بخشی از پلاک‎هایی که مالکیت دولت در آن‎ها به اثبات رسیده به داخل محدوده‎های شهری، نمایندگی دولت از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت راه و شهرسازی منتقل می‌شود.

بر این اساس فکر می‎کنم شورای اسلامی شهر تهران نمی‌تواند بدون توجه به اختیارات و مسئولیت‎های سازمان‎های منابع طبیعی و راه و شهرسازی در قالب این طرح تکلیفی را متوجه شهرداری تهران کند.

سپس حجت نظری در قالب موافق به کوه بی‎بی‎‌شهربانو پرداخت و گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و از کمیسیون سلامت محیط زیست تشکر می‎کنم و امیدوارم شهرداری هم با قاطعیت موضوع را دنبال می‌کند اما چند نکته را بگوییم. درواقع ساخت و ساز در ارتفاعات بسیار بد است اما کوه‎خواری بدتر است. الان در کوه بی‎بی‎شهربانو کوه‎خواری صورت می‎گیرد و کاری از ما بر نمی‎آید و نهادهای ذی‎ربط موضوع را دنبال نمی‌کنند. متاسفانه برای استخراج سیمان و فلزات در حال خوردن کوه هستند و عملا دیواره ای از کوه نمانده است.

او در پایان گفت: توچال بسیار مهم است اما کوه بی بی شهربانو کم ارزش تر نیست.

در ادامه کلیات طرح به رای گذاشته شد و با ۱۸ رای موافق به تصویب رسید.

سپس حسن خلیل‎آبادی طی پیشنهادی گفت: شرایط کوه بی‌بی شهربانو و کوه توچال یکسان و از نظر تاریخی، فرهنگی و طبیعی هر دو از ارتفاعات حائزاهمیت پایتخت هستند، در کوه بی‌بی شهربانو میراث تاریخی نیز وجود دارد، این در حالی است که در این طرح نامی از کوه بی‌بی شهربانو و حریم آن مطرح نشده است.

او با تاکید بر اینکه اگر این میراث را مد نظر قرار ندهیم، برای شهروندان شائبه فرق گذاشتن میان شمال و جنوب شهر پیش می‌آید، عنوان کرد: از کوه بی‌بی شهربانو به صورت غیرمجاز برداشت می‌شود و اعضای شورای شهر در بازدید از این کوه شاهد آسیبی که به واسطه کارخانه سیمان دیده است، بودند.

عضو شورای شهر افزود: بخش عمده‌ای از این کوه به واسطه کارخانه سیمان که توسط نهاد قدرتمندی همچون بنیاد مستضعفان حمایت می‌شود، از بین رفته است و گودال عمیقی در کنار بقعه جانمایی شده است، از این رو مسئولان منابع طبیعی، مسئولان محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری به سبب برخی ملاحظلات از ورود به این موضوع خودداری کرده‌اند.

خلیل‌آبادی با اشاره به اهمیت کوه و بقعه بی‌بی شهربانو اظهار کرد: با این حال تقاضا می‌کنم اعضای شورای شهر از این مساله چشم پوشی نکنند و همچون توچال به این کوه نیز اهمیت دهند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در نگاه خود به شمال و جنوب شهر با شعارهایی که مطرح شده، فاصله دارد، گفت: افرادی که معتقدند ری باید جزوی از تهران و بدون مدیریت شهری مستقل باشد، بدانند کوه بی‌بی شهربانو در حریم شهر تهران است، از این رو رسیدگی به آن نیز ضرورت دارد.

اما زهرا نژاد بهرام بعنوان مخالف پیشنهاد اظهار کرد: سابقا مصوبه‎ای درخصوص بی‎بی‎شهربانو داشتیم و آن را ثبت ملی کردیم. اما این طرح به معنای بی‎توجهی به ری نیست و مربوط به یک رشته‎کوه است و روی آن کار کارشناسی انجام شده است. دوستان اگر علاقه‎مند به افزودن بی‎بی‎شهربانو به این طرح بودند، می‎توانستند در جلسات کمیسیون این موضوع را مطرح کنند.

زهرا صدراعظم نوری در پایان پیشنهاد کرد که موضوع به جلسه بعدی موکول شود و در این مدت بررسی شود که می‎توان بی‌بی شهربانو  را به این طرح افزود یا خیر.

در نهایت ادامه بررسی طرح مذکرو به جلسه آتی شورا موکول شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شهرداری تهران شهرداری سلامت شهر تهران پوشش گردشگری محیط زیست طبیعت منابع طبیعی قانون دولت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی وزارت راه و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران راه و شهرسازی ساخت و ساز سیمان فلزات پایتخت مد شورای شهر میراث فرهنگی و گردشگری اعضای شورای شورای اسلامی شهر کارشناسی شورای شهر میراث فرهنگی حفظ میراث طبیعی تهران کوه بی بی شهربانو حفظ میراث طبیعی شهرداری تهران شهر تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۲۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است،گفت: ۴۶۰ روز به پایان دوره کاری مدیریت ششم شهری باقی مانده و این زمان کوتاهی نیست و می‌توان به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در ساختمان تالار اجلاس شورای شهر تهران آغاز شد.

جلسه امروز پس از حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران در فضایی آرام و بدون حاشیه آغاز شد و در ادامه برخی از اعضای شورای شهر تهران موضوعات مختلفی را در مواردی مطرح کردند.

علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران به عنوان اولین تذکردهنده با اشاره به دیدار مجازی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس و تاکید بر دقت در اعلام نظرات اظهار کرد: در این بیانات آمده است: «یکی از آسیب‌ها بی‌احتیاطی در استفاده‌ از تریبون و بلندگویی است که در اختیار شما است. فرمایشات شما به طور مستقیم پخش می شود در کشور، یا بعداً به وسیله رسانه‌ها منتشر می‌شود؛ این امکان در اختیار همه نیست، در اختیار نماینده است؛ مراقب باشید که در استفاده‌ از این امکان بی‌احتیاطی نشود و در [ارائه‌ی] نقدهای خود، نظرات خود [دقّت کنید]. گاهی انسان نظرات تندی هم دارد که این نظرات را می شود در یک جلسه‌ی دونفره، سه‌نفره، پنج‌نفره گفت امّا اگر این را در سطح عموم مردم گفتید، ممکن است به جای فایده ضرر داشته باشد. بعضی خیال می کنند که هر نظر انتقادی‌ نسبت به هر جایی دارند باید این را اعلان کنند و به اطّلاع عموم برسانند، در حالی که به اطّلاع عموم رساندن، گاهی فایده ندارد و گاهی علاوه‌ بر نداشتن فایده ضررهای فراوانی دارد. بنابراین در استفاده‌ی از این رسانه‌ها بایستی مراقبت بشود و بی‌احتیاطی نشود.»

وی با بیان اینکه ما وقتی انقلابی هستیم که انقلابی عمل کنیم، افزود: امیدواریم انقلابی عمل کنیم. کارمندان محکم بایستند و کارهای خود را با انسجام و استحکام انجام دهند و ما به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم.

نادعلی با اشاره به سالروز درگذشت کیومرث صابری «گل آقا» گفت: این هنرمند فقید انتقادات طنز و گزنده‌ای داشت و هیچ مسئولی از این انتقادات در امان نبود؛ امیدواریم این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.

در ادامه جلسه احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکری در خصوص عدم بارگذاری برخی از املاک شهرداری تهران در سامانه شفافیت گفت‌: برای چندمین بار است که بنده این تذکر را می‌دهم و امیدوارم شهرداری تهران نسبت به بارگذاری املاکی که در اختیار افراد حقوقی و حقیقی است در سامانه شفافیت عمل کند.

وی تصریح کرد: هیچ محرمانگی در این باره وجود ندارد و شهرداری ملزم به بارگذاری اطلاعات افراد حقوقی و حقیقی در قالب این املاک است.

مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا به بخشی از بیانات آیت‌الله مطهری اشاره کرد.

محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است، گفت: به سهم خودم از همکارانم در شورای شهر، کارشناسان در مجموعه شورا و همچنین پرسنل شهرداری تهران که در این مدت تلاش کردند تا به وظیفه خود عمل کنند قدردانی می‌کنم.

وی افزود: همچنین به سهم از کوتاهی‌هایی که در انجام وظیفه‌ام داشته‌ام در محضر خداوند طلب مغفرت و همچنین از مردم عذرخواهی می‌کنم.

آخوندی با بیان اینکه تا پایان این دوره از مدیریت شهری 460 روز باقیمانده است، تصریح کرد: این زمان کوتاهی نیست و امیدواریم در عمر باقیمانده از شورا به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم.

به گزارش تسنیم، زهرا شمس‌احسان؛ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تبریک روز کارگر و هفته معلم؛ اظهار کرد: در بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع جامعه کارگری، ایشان بر نقش محوری و تاثیرگذار این قشر زحمتکش در بهبود اوضاع کلی جامعه تاکید فرمودند. توجه به این رهنمود رهبر فرزانه انقلاب، از ضروریات غیرقابل انکار در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین ارائه‌دهنده خدمات شهری، بخش عمده‌ای از نیروی انسانی خود را از میان جامعه کارگری تامین می‌کند، افزود: گزارشات موجود حاکی از آن است که بسیاری از این عزیزان زحمتکش به دلیل پایین بودن دریافتی، با مشکلات معیشتی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مسئله علاوه بر تضعیف روحیه و انگیزه کاری کارگران، موجب کاهش بهره‌وری و در نتیجه افت کیفیت ارائه خدمات خواهد شد.

شمس‌احسان ادامه داد: حضور برخی شرکت‌های پیمانکاری مابین کارگران و مجموعه شهرداری نیز نباید تاثیری در میزان توجه و حمایت از نیروی کار داشته باشد. شهرداری تهران باید با حفظ مسئولیت اجتماعی و انسانی خویش، تمامی امکانات و منابع در دسترس را برای تامین رفاه و ارتقای معیشت کارگران صرف کند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، انتظار می‌رود شهرداری تهران در اسرع وقت، اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت معیشت کارگران به انجام رساند. این اقدامات می‌تواند شامل افزایش مستمرهای کارگری، بازنگری مزایا و پاداش‌ها و ارائه تسهیلات رفاهی باشد.

بررسی بهای خدمات فرهنگی در کمیسیون‌های شورای شهر تهران

وی ادامه داد: مدیریت شهری تهران باید اهتمام ویژه‌ای در جهت حفظ کرامت و منزلت کارگران داشته و با برقراری ارتباط مستقیم و شفاف، زمینه را برای رفع مشکلات و دغدغه‌های این قشر فراهم آورد.

شمس‌احسان در پایان با تاکید بر اینکه رهنمودهای گهربار رهبر معظم انقلاب در این زمینه، نقشه راهی برای بهبود معیشت و رفاه کارگران است که مدیریت شهری موظف است تمامی تلاش و همت خود را صرف تحقق آن کند، افزود: انتظار می‌رود گزارشی از اقدامات صورت گرفته و نتایج حاصله در این خصوص ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • لزوم تمرکز فعالیت‌های عمرانی در معاونت فنی شهرداری تهران
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبل شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • خروج علیه شهردار تهران