Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- عضو شورای شهر تهران گفت: بر ضرورت مدیریت مشارکتی و اجتماعی بوستان‌ها از سوی مردم، در مورد حفاظت از لکه‌های سبز دامنه جنوبی توچال تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، یکصد و پنجمین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران امروز با حضور مدیرعامل و مسئولان سازمان بوستان‌ها و فضای سبز و مشاوران کمیته برگزار و بر ضرورت حفاظت از لکه‌های سبز موجود در دامنه توچال جنوبی تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقای سید آرش حسینی میلانی در این جلسه که به منظور بررسی طرح‌های در دست اقدام سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران اختصاص داشت، گفت: هم کمیته و هم کمسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درصدد است گزارشی از وضع موجود در حوزه خدمات شهری و محیط زیست را در فرایند تحویل و تحول به شورای ششم ارائه کند.
وی با بیان اینکه در گزارش تحویل و تحول اقدامات و دستاورد‌های شورای پنجم در حوزه خدمات شهری و محیط زیست در چهار سال گذشته تبیین می‌شود، گفت: این گزارش فقط تشریح دستاورد‌ها و اقدامات نیست بلکه کاستی‌ها، مشکلات و مسائل هم مطرح خواهد شد تا شورای ششم بتواند با شناخت و شتاب بیشتری مسائل حوزه خدمات شهری و محیط زیست را پیش ببرد.
عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در دوره پنجم دستاورد‌های قابل توجه و چشم‌گیری در حوزه خدمات شهری و محیط زیست داشته است، تصریح کرد: بخش مهمی از این دستاورد‌ها در حوزه بوستان‌ها و فضای سبز بوده است. تقریبا سالی 1000 هکتار به بوستان‌ها و پارک‌های جنگلی افزوده شده است و در حوزه درون شهری اکثر فضا‌هایی که قابلیت تبدیل شدن به بوستان را داشتند، تکمیل شده و همچنین قیمت تملک در این سال‌ها افزایش قابل توجهی داشته است. با این وجود بیش از بیست باغ در مناطق کمتر برخوردار تملک و تبدیل به بوستان شده و در همین حدود نیز در دستورکار 1400 است.
حسینی میلانی با تاکید بر اینکه در حوزه فضای سبز و باغات نباید شاهد بازگشت به عقب باشیم، خاطرنشان کرد: نگرانی که وجود دارد، احیای مصوبه برج باغ و ایجاد اختلال در روند کمیته فنی باغات است. باید تلاش شود با گفتگو نگرانی‌ها در این حوزه رفع شود. البته شرایط فضای سبز شهری به گونه‌ای است که افکار عمومی و سمن‌ها سبک و سیاق سابق را نمی‌پذیرند.
وی ادامه داد: باید حتی‌الامکان فضا‌های سبز کنونی و وضعیت موجود در شهر تهران را حفظ کرد، زیرا تخریب باغات و بردن فضا‌های سبز به سمت ساخت و ساز جفا در حق شهر و شهروندان تهرانی است.
در ادامه این نشست، علی‌محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران به تشریح اقدامات این سازمان در احداث و تکمیل بوستان‌های شهری، فضای سبز معابر، توسعه کمربند سبز شهر تهران در چهار سال گذشته پرداخت و مهمترین طرح‌های عمرانی سازمان بوستان‌ها و فضا‌های سبز شهر تهران در احداث بوستان‌ها را معرفی و آخرین وضعیت فنی و عمرانی احداث آن‌ها را تبیین کرد.
وی به اقدامات انجام شده در حوزه واکاری و کاشت درختان در خیابان ولیعصر و سایر معابر شهر تهران، تملک باغات از طریق محل اخذ عوارض قطع درختان، تکمیل مخازن آب اضطراری، استفاده از پساب تصفیه شده برای آبیاری فضا‌های سبز، کاشت درخت در 200 مدرسه و... اشاره کرد.
وضع باغات کن، نظارت بر پیمانکاران فضا‌های سبز شهری، توسعه پارک‌های جنگلی، طرح جامع فضای سبز، بودجه فضای سبز، منابع آبی برای آبیاری فضا‌های سبز شهری، حفظ مصوبه خانه باغ و جلوگیری از احیای طرح برج باغ و... از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه از سوی کارشناسان کمیته محیط زیست و خدمات شهری مطرح شد.
در پایان این جلسه، حسینی میلانی بر تهیه گزارشی مستقل و تفصیلی از تملک باغات توسط شهرداری تهران تاکید کرد و با اشاره به بازدید وی و علی اعطا از منطقه کن گفت: مشکلی که در منطقه کن وجود دارد، مربوط به حوزه شهرسازی است، به گونه‌ای که ضوابط جدید طرح تفصیلی این منطقه باید جایگزین و تبدیل به نقشه شود.
وی درباره جنگلکاری در منطقه آراد کوه نیز بیان کرد: قبلا در آراد کوه یک تنش آبی وجود داشت، اما با احداث مخزن آب که از پساب تصفیه شده استفاده می‌کند، این مشکل تا حدود زیادی برطرف شده است. البته شرایط اقلیمی و کیفیت خاک آن بسیار متفاوت است و به همین خاطر، ممکن است درختکاری مانند دامنه جنوبی توچال در آنجا جواب ندهد.
عضو هیئت رییسه شورای شهر تهران افزود: به سازمان مدیریت پسماند توصیه شده است آن‌ها به سازمان بوستان‌ها و ایستگاه تحقیقاتی فضای سبز در این باره پروژه‌ای را سفارش دهند و به جای درختکاری، از کشت گونه‌های بومی و مقاوم استفاده کنند.
حسینی میلانی بر شفافیت آمار‌های محیط زیستی و فضا‌های سبز و همچنین تداوم ساماندهی بوستان پردیسان و بوستان ولایت تاکید کرد و یادآور شد: شهرک‌ها در مورد آب بهای فضای سبز با شرکت آب و فاضلاب مشکلاتی دارند و همین مسئله موجب شده است تا درختان آن‌ها که سرمایه‌های سبز شهری است، با خطر روبرو شود. در سازمان بوستان‌ها همانطور که باغات خصوصی را آبیاری می‌کند، در این موضوع نیز باید ورود کند و مانع از خشک شدن فضا‌های سبز آن‌ها شود.
حسینی میلانی با تاکید بر ضرورت مدیریت مشارکتی و اجتماعی بوستان‌ها از سوی مردم، در مورد حفاظت از لکه‌های سبز دامنه جنوبی توچال بیان کرد: بعضی فکر می‌کنند تا قله کوه را باید درختکاری کرد که این روش منطبق با اصول اکولوژیک نیست. نکته مهم در این رابطه، حفاظت از لکه‌های سبز موجود در دامنه توچال جنوبی و کناره روددره‌هاست که نقش مهم در تلطیف هوا و مقابله با شکل‌گیری جزیره گرمایی در تهران دارد. در این رابطه سازمان بوستان‌ها باید نقش محوری در سازماندهی و هماهنگی امر حفاظت داشته باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حفاظت لکه سبز حوزه خدمات شهری و محیط زیست بوستان ها و فضای سبز سبز شهر تهران حسینی میلانی سبز شهر فضا های سبز دستاورد ها سبز شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۰۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات

به گزارش همشهری آنلاین، علی محمد مختاری در این باره گفت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

او افزود: آفات و بیماریها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) نموده که مقابله با آفات و بیماریها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

کد خبر 848607 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها فضای سبز شهردارى تهران تهران بوستان

دیگر خبرها

  • ضرورت احداث تهران جدید
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • آغاز برداشت گل محمدی از فضای سبز شهری قم
  • ارزیابی ایمنی بیش از هزار بوستان در تهران
  • ارزیابی ایمنی بیش از ۱۰۰۰ بوستان در تهران
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود